”May 2020 Core update”– Google uppdaterar sin algoritm

Google gör dagligen ändringar i den algoritm de har. Ett par gånger per år gör de större uppdateringar som påverkar sökresultatet och hemsidors ranking. Den 4 maj bekräftade de årets andra core-uppdatering. Här får du mer information.

Google core update maj 2020

Vad är sidhastighet? Förlora inte besökare!

Har din sida en dålig sidhastighet? En webbplats som tar lång tid på sig att ladda gör att du tappar sidvisningar, konverteringar och riskerar en minskad kundnöjdhet. I den här artikeln går vi igenom vad sidhastighet är, hur du enkelt kan ta reda på hur snabbt din webbplats laddar och vad du kan göra för att förbättra sidhastigheten.

Tips – Så gör du en sökordsanalys till din hemsida

När du ska byta hemsida är det bra att tänka igenom hur du vill att din hemsida ska besvara dina kunders frågeställningar. Men egentligen gäller det när som helst i din hemsidas livscykeln. Det finns få saker som är så givande som att analysera vilka frågor dina kunder ställer om du inte redan gjort det. Dessa svar hittar du genom att göra en ordentlig sökordsanalys.

SEO-guide och tips vid byte av hemsida

Idag flyter sökmotoroptimering och webbutveckling ihop. När vi bygger hemsidor åt våra kunder eller är inblandade i webbprojekt som SEO-experter följer vi en SEO-guide som vi själva tagit fram och som ständigt är under uppdatering utifrån de ändringar som Google gör.

(mer…)

Tips och guide vid val av domännamn

Att välja rätt domännamn är en komplex process som kräver kundförståelse, insikt i SEO och branding. Att välja domännamn kan tyckas enkelt och har man jobbat över 10 år med webb och IT-utveckling finns det troligen ingen vanligare fråga än ”vilket domännamn ska jag välja?”. Häng med när vi tipsar om bra saker att tänka på i processen!


(mer…)

Copywriting – Tips på metodik för att framföra ditt budskap bättre

Oavsett om du skriver copy till bloggposter, email eller säljande hemsidor så kan du använda samma metodik. Lär dig bemästra kraften i hur du framför ditt budskap och sälj mer.