Black Friday: Trender och tips 2021

Vilka trender påverkar Black Friday 2021? I denna artikel tar vi tempen på årets shoppinghögtid och tipsar om vad marknadsförare samt e-handlare bör tänka på. Spoiler alert: det är inte lika okomplicerat som det en gång varit.

(mer…)

10 bästa digitala marknadsföringstipsen inför hösten 2021

Funderar du på hur en riktigt vass digital marknadsföring ser ut 2021? Då har du hamnat rätt! I den digitala världen har de hänt minst sagt mycket på senaste tiden så här kommer våra 10 bästa tips för att hänga med och sticka ut!

1.      Skapa en maillista och låt den växa

Ett av de mest kostnadseffektiva och bäst konverterande sätten att syssla med digital marknadsföring på är genom nyhetsbrev och e-postmarknadsföring. Steg ett är att börja bygga maillistan och om du redan gör det så fortsätt! I och med uppdateringar som iOS14, se vår artikel här, så kommer nämligen viss effektivitet i tex. retargeting minska på sociala medier; då behöver vi enkelt kunna nå våra kunder som är närmast köp i säljtratten, också känt som ”funnel marketing”.

2.      Content, content, content

Contentplan, rätt tonalitet, svara på din användarens frågor och rätt budskap i rätt tid. Finns mycket som ryms här egentligen! Absolut viktigast är att du hittar din röda tråd/dina budskap och gör en plan för vad som ska publiceras och när (contenplanen). Tänk gärna på intressant innehåll på hemsidan som kan postat på sociala medier för att driva dit trafik. 

3.      Video = viktigt! 

En trend som vuxit och fortsätter växa, inte minst med pandemin, är videoklipp på sociala medier. Användare behöver idag inga stora produktioner för miljonbelopp utan satsa snarare på korta, engagerande filmsnuttar som känns äkta. En mobilkamera kan räcka långt!

4.      Glöm inte SEO:n

Sökmotoroptimering är inget för snabba cash men det är definitivt något för långsiktighet och billiga konverteringar på sikt. Har ni inte börjat jobba med detta redan så låt 2021 bli året ni satsar även på SEO:n. Utöver relevant innehåll på hemsidan så förbättrar det även er övriga Google annonsering = billigare Google Ads med relevanta landningssidor! Kör bara kör!

5.      Engagera!

Skapa innehåll som engagerar men skapa också interaktiva funktioner som får besökaren att stanna länge! Vi pratar quiz, omröstningar, spel etc. Inte bara är det kul, det gillas också starkt av Google då dessa besökare stannar längre på hemsidan vilket innebär bättre ranking organiskt. Precis, det där SEO igen. 

6.      Konvertera mera!

I slutändan är det en konvertering som får er business att snurra inte mängden trafik. Självklart är det viktigt att flödet av besökare funkar och självklart krävs ofta mer än ett besök innan man gör sitt köp, anmälan eller vad som räknas som en konvertering för just er. När vi ändå är inne på ämnet ska det tilläggas att jobba med konverteringar på flera nivåer, inte bara som e-handlare, är att rekommendera. Laddat ner undersökning, mejlat kundtjänst eller signat upp sig på mejllistan för att nämna några.

7.      Analys och beslut – i den ordningen

Att ta beslut och göra är inte så svårt men att ta rätt beslut är betydligt svårare. Man kan sällan veta vad som är rätt genom fingret-i-luften-strategin utan behöver backa upp sina beslut med data. Med andra ord – rota i Google Analytics! Hur beter sig besökarna? Hur har tidigare kampanjer presterat? Vad har gått bra som vi ska göra mer av och vad kan vi skrota? Något vi alltid pratar gott om är UTM-taggning på kampanjerna. Man kan säga att det är den där ryggsäcken med information som varje besökare tar med sig och lämnar av i Google Analytics – målgrupp, källa, kreativ. Du bestämmer nivån, men ju mer detaljer är oftast bättre.

8.      Lär känna din målgrupp på riktigt

Genom att känna dina kunder och dess beteende kommer det bli lättare för dig att förstå hur du ska prata med dem och när du ska prata med dem. Skapa gärna så kallade ”Personas” för att lättare föreställa dig exakt vem kunden är. Det kan vara en eller flera, det beror på hur bred produktmixen, erbjudandet är. I och med pandemin har dels fler målgrupper hittat till nätet och befintliga har säkerligen ändrat sina vanor. Dags att damma av tidigare analyser och lär känna dina kunder här och nu!

9.      Förstå hela kundresan

Vi har touchat på denna flera gånger redan men den förtjänar en egen punkt också. Att förstå hur kundresan ser ut och vilken information kunden vill ha i de olika stegen är mycket viktigt. Det är en mognadsprocess skulle man kunna säga. Från att inte känna till företaget alls, bekanta sig med det på hemsidan, nås av annonser som vill att man signar upp på mejllista till att i nästa steg få ett mejl och vara redo att göra ett köp. Detta var bara ett exempel och touchpointsen kan vara och är olika. Men att förstå hur kanalerna som Social, SEM och Email samspelar är viktigt för rätt budskap, på rätt plats, i rätt tid. Ni har hört det förr! 

10.  Mind the details

En mindre punkt men ack så viktig är de små detaljerna som ibland missas i ett högt producerande tempo. Genom att ha ett extra öga för detaljerna, så som att lägga till ”meta descriptions” på alla sidor för hemsidan, så har man mycket att vinna i den organiska sökkampen om klicken. 

Detta var några spaningar som vi tycker är superviktiga i den digitala djungeln 2021. Vill ni snacka mer om digital marknadsföring – tveka inte på att höra av er till oss!

Guide: Ge partner tillgång till Google, Facebook och LinkedIn

Som en del av vårt samarbete behöver vi som byrå få tillgång till era digitala tillgångar. För att göra den processen så smidig som det bara går har vi skapat denna steg-för-steg-guide för Google Analytics, Google Ads, Facebook Business Manager och LinkedIn Campaign Manager!

iOS 14: Vad innebär uppdateringen för annonsering?

Vad innebär förändringarna i IOS? 

Tidigare fanns en inställning för IOS för att förhindra spårning av ads (lagring av kakor) kallad LAT (Limited Ad Tracking), vilken aktiverades manuellt för aktivering. I och med den nya versionen av IOS aktiveras LAT automatiskt och kan deaktiveras manuellt per app.

Reglerna för alla Apple Store Apps redaktörer ändras till att få ett explicit medgivande av användare för att kunna spåra dem utanför appen och de har endast ett tillfälle att få detta. Detta innebär att skript så som Facebook Pixel som samlar information från externa appar (vanligen information om kakor i webbläsare) kommer nu att behöva bli accepterade av användare från början eller aldrig.

Vad innebär det för Facebook (och andra appar med liknande funktionalitet för insamling av data)?

I avsaknad av ett explicit godkännande från användare, är inte Facebook längre tillåtna att sprida pixlar på andra plattformar och kan därmed inte längre samla in information så som vilka sidor och produkter en användare besökt. Detta medför att storleken av den tillgängliga målgruppen minskar för remarketing.

Facebook kommer inte tillåtas att spåra konverteringar på externa webbplatser, vilket begränsar det totala antalet konverteringar de kan göra anspråk på samt det samlade värdet av ROI.

Planerade förändringar för Facebook pixel

  • Borttagning av 28 dagars attributionssmodell. Annonsörer kommer enbart kunna attribuera klick över en period på 7 dagar.
  • Reducering av antalet tillåtna event för pixlar per konto från 100 till 8. De annonsörer som kommer att påverkas mest är de som förlitar sig på flertalet konverteringsevent, speciellt e-commerce och multinationella annonsörer.
  • Insamling av enbart ett Facebook pixel event per webbplatsbesök.
  • Längre väntetider på kampanjresultat. Som en konsekvens av denna förändring kommer rapporter inte att kunna köras förrän ungefär 72h efter att den senaste annonsen eller sponsrade inlägget körts.
  • Pixelevent kommer att knytas till en domän.

Kommer det att påverka Google Ads?

Inte direkt, eftersom Google förlitar sig på Analytics-taggen vilken ligger direkt på webbplatserna, där kakor som samlas in av Chrome inte samlar data från andra plattformar. I stort blir det ingen skillnad förutom för mindre appar från Googles annonseringsnätverk vilka kommer att behöva anpassa sig till de nya reglerna.

Hur många användare pratar vi om? 

Enbart användare med smarttelefoner påverkas, inte desktop. Dock är detta 80% av Facebooks användare. Marknadsandelen för Apple i världen är ca 12% men når ca 53% i Sverige.

I och med att integritet har blivit ett hett ämne, sammanslaget med att Facebook stått för flera skandaler de senaste åren, kan vi anta att en betydande andel av användarna kommer att motsätta sig spårning av annonser.

Förutsatt att 70% av användarna kommer att neka godkännande av spårning, är det alltså ca 28% av användarna i Sverige och ca 7% av användarna i världen som kommer att försvinna från Facebooks radar.

Guide: Så funkar IP-marknadsföring

IP-marknadsföring innebär att du använder information om mottagarens IP-adress för att styra din digitala annonsering. En stor fördel med IP-marknadsföring är att du kan nå exakt de du vill nå, men det finns många saker att tänka på för att lyckas. Vi har arbetat med IP-marknadsföring sedan 2013. Läs vår guide eller kontakta oss för att få koll på hur IP-marknadsföring fungerar och hur du kan använda det framgångsrikt – och inte använda den.

Kontakta oss

Se föreläsningen ”Digital utveckling post Covid-19”

Covid-19 har haft en stor påverkan på vårt digitala beteende – och kommer påverka oss framåt. Nu kan du se vår föreläsning ”Digital utveckling post Covid-19” där vi diskuterar effekter och ger tips om hur du tar dig an digital marknadsföring, ehandel och rekrytering framåt!

Till följd av vår uppmärksammade artikel om digital påverkan av Covid-19 bjöds vår vd Anna Mellstrand in av Indeed – en av världens största jobbsökarsajter – att föreläsa på ämnet.

Tonvikten i föreläsningen ligger på hur vi påverkas långsiktigt inom digital marknadsföring, ehandel, social media och rekrytering. Föreläsningen spelades in av Indeed och vi är väldigt glada att kunna få möjligheten att dela denna vidare.

Huvudpunkter i föreläsningen

  • 3 faser som vi gått igenom hittills under 2020
  • 5 långsiktiga effekter på digital utveckling
  • 4 tips på saker som vi kan göra redan idag

Välkomna att titta och lyssna! Och har du frågor kring din digitala närvaro framåt som du vill diskutera närmare är du alltid välkommen att kontakta oss.