iOS 14: Vad innebär uppdateringen för annonsering?

ios 14 logo on black mobile

Apples uppdatering av iOS 14 har under 2021 förändrat vilka möjligheter tredjepartsaktörer som Facebook har att spåra användarnas aktiviteter, vilket i sin tur påverkar företag som annonserar på dessa plattformar. Vi tittar här närmare på vad uppdateringen faktiskt innebär för annonsering och vad som är bra att tänka på!

Svenskarna och internet 2020 – en sammanfattning

Nu är äntligen 2020 års version av Svenskarna och internet släppt, rapporten som årligen tittar närmare på hur vi svenskar använder internet och sociala medier. Vi på Digital Dominance har läst igenom rapporten och sammanfattar de enligt oss viktigaste insikterna ur ett digitalt marknadsföringsperspektiv!

Guide: Så funkar IP-marknadsföring

IP-marknadsföring innebär att du använder information om mottagarens IP-adress för att styra din digitala annonsering. En stor fördel med IP-marknadsföring är att du kan nå exakt de du vill nå, men det finns många saker att tänka på för att lyckas. Vi har arbetat med IP-marknadsföring sedan 2013. Läs vår guide eller kontakta oss för att få koll på hur IP-marknadsföring fungerar och hur du kan använda det framgångsrikt – och inte använda den.

Kontakta oss

Se föreläsningen “Digital utveckling post Covid-19”

Covid-19 har haft en stor påverkan på vårt digitala beteende – och kommer påverka oss framåt. Nu kan du se vår föreläsning “Digital utveckling post Covid-19” där vi diskuterar effekter och ger tips om hur du tar dig an digital marknadsföring, ehandel och rekrytering framåt!

Till följd av vår uppmärksammade artikel om digital påverkan av Covid-19 bjöds vår vd Anna Mellstrand in av Indeed – en av världens största jobbsökarsajter – att föreläsa på ämnet.

Tonvikten i föreläsningen ligger på hur vi påverkas långsiktigt inom digital marknadsföring, ehandel, social media och rekrytering. Föreläsningen spelades in av Indeed och vi är väldigt glada att kunna få möjligheten att dela denna vidare.

Huvudpunkter i föreläsningen

  • 3 faser som vi gått igenom hittills under 2020
  • 5 långsiktiga effekter på digital utveckling
  • 4 tips på saker som vi kan göra redan idag

Välkomna att titta och lyssna! Och har du frågor kring din digitala närvaro framåt som du vill diskutera närmare är du alltid välkommen att kontakta oss.

Instagram + Messenger = Sant

Var inte förvånad om du inom kort får en uppdatering på Instagram som säger att Messenger är möjlig att installera. Facebook har nämligen från och med augusti i år börjat rulla ut denna nyhet. Men vad innebär det för dig som annonsör och företag tänker kanske du? Vi berättar mer i vår artikel!


Facebook – den stora spelaren

Som många av er säkert känner till äger Facebook även sociala plattformarna Instagram samt WhatsApp. Inga små spelare direkt, vi vet, och tillsammans är man stark osv.
Ett bra exempel på det sistnämnda är Facebooks planer på att integrera alla tre plattformarnas chattfunktionalitet. Detta kommer alltså innebära att du kan hålla igång samma chatt med samma person oavsett plattform. Vidare kommer det också att påverka annonsmöjligheter tvärs plattformar, där Facebook på sistone lagt mycket fokus på Messenger som annonsplattform.

Nå dina målgrupper på rätt plattform

Som företagare innebär det att du kan nå dina målgrupper direkt i chatten på även Instagram. Detta har sedan länge varit ett alternativ på Facebook, men olika målgrupper hänger på olika ställen så kanske passar detta bättre för er?

Som vi tog del av i rapporten “Svenskarna och internet” (tips: läs vår sammanfattning här) så är kvinnor mest flitiga användare på Instagram. Även ålder skiljer sig något ifrån Facebook där Instagram är stark i åldern 12-35 år med 2 av 3 som använder appen dagligen. Dock såg Instagram störst ökning i åldern 36-45 år under 2019 – så de ”lite äldre” kommer!

Tips att ta med dig

Så – håll ögonen öppna efter denna nya funktion och var inte rädda för att testa nya placeringar av era annonser. Och glöm inte att tänka till, så att både budskap och val av plattform matchar din målgrupp.

Ett par snabba tips:

  • Annonserna kommer visa ett fåtal antal tecken så få fram budskapet i de första orden
  • Välj bild som sticker ut!
  • Fundera kring när i kundresan din målgrupp är mogen för vad. Kanske är man inte så sugen på allmän information om din produkt mitt i diskussionerna med vännerna om fredagens AW? Eller kanske är man först redo att köpa något mär man besökt er sida innan osv.?

Lycka till! Hör gärna av er till oss om ni vill snacka mer om detta eller annan annonsering!

Guide till Facebook Shop 2020 – Frågor och svar

Facebook gick i maj 2020 ut med nyheten att man lanserar Facebook Shop , som möjliggör för företag att ha egna butiker med produkter på Facebook och Instagram. Vi tittar närmare på vad det innebär och svarar på vanliga frågor!

Guide till facebook shop