Fördelarna med WordPress som hemsideplattform

Vi på Digital Dominance jobbar dagligen med WordPress. Ofta är WordPress vårt förstahandsalternativ när vi får en förfrågan att bygga en hemsida. Det är en plattform som bjuder på många fördelar och vi kommer här titta på några av de främsta.

wordpress artikel

Enkelt att administrera och snabbt att komma igång

Ur en administrativ synvinkel är WordPress mycket enkelt att arbeta med och gränssnittet är intuitivt. Administratören kan enkelt redigera text, bild och annat innehåll då det görs i ett gränssnitt som påminner om en textredigerare, som exempelvis Microsoft Word. De vanligaste momenten följer samma mönster, d.v.s. att skapa en sida fungerar ungefär som att skapa ett blogginlägg o.s.v.

Om man är i behov av en ny hemsida så kan det vara en god idé att titta på WordPress då det är plattform som är gratis att komma igång med och man betalar ingen licens för själva programvaran. Det gör att en WordPress hemsida kan bli väldigt kostnadseffektiv att utveckla och underhålla med jämfört med andra plattformar. Utvecklingstiden är också relativt snabb för en WordPress hemsida om man jämför med många andra plattformar.

Lätt att anpassa utseende och funktion

Att kunna anpassa utseendet på hemsidan är mycket viktigt. De flesta vill ju ha en hemsida som speglar företagets identitet och grafiska profil. I WordPress kan man få en hemsida som är helt unik och ser ut precis som man vill. Saker som typsnitt och färger kan enkelt anpassas. 
Att anpassa layouter och göra detaljerade anpassningar av utseendet är något som vi jobbar en hel del med på Digital Dominance, då våra kunder ofta vill ha unika hemsidor. 

Då WordPress är så populärt finns det också många färdigutvecklade tillägg, s.k. plugins. 
Det kan röra sig om t.ex. formulär, webbshop, medlemshantering, bokningskalender och mycket mer. Det finns ett väldigt stort utbud av färdigutvecklade plugins för WordPress som är helt gratis och det finns också möjlighet att ta fram egna lösningar. Vill man ha sin egna lösning och skapa sin egen funktionalitet så är det relativt enkelt då WordPress följer webbstandards och är byggt med tekniker som HTML, CSS och PHP, alltså tekniker som är mycket vanliga på webben. Vi på Digital Dominance jobbar ofta med att skräddarsy tillägg och funktionalitet efter våra kunders unika behov.

Bra synlighet i sökmotorer och lätt att jobba med SEO

Google gillar WordPress brukar det sägas och det stämmer verkligen. Eftersom WordPress följer webbstandards har hemsidan automatiskt en bra chans att prestera bra i sökmotorerna. Detta då ”teknikerna bakom huven” är mycket viktiga för sökmotorerna.
På en WordPress hemsida kan man även jobba med on-page SEO genom att använda tillägg. På de olika sidorna kan man enkelt optimera text och bild m.m. för att öka sin chans att ranka bra i sökmotorerna.
Detta innebär alltså att SEO-arbetet kan underlättas betydligt om hemsidan är byggd i WordPress.

Är ni ute efter att förbättra er befintliga hemsida eller behöver en helt ny hemsida så kan vi på Digital Dominance hjälpa er. Kontakta oss för mer information!