Webbanalytiker med intresse för SEO

Är du vår nya kollega?

Är du vår nya Webbanalytiker?

Som webbanalytiker hos oss får du utvecklas i ett av Sveriges skarpaste digitala team som vann Årets byrå 2022 (japp, vi öppnar starkt med lite blygsamt skryt). Välkommen till ett glatt och prestigelöst gäng som vill växa med dig som har samma inställning!

Sedan starten 2013 har vårt motto varit ”inte störst, men bäst” – att vara en byrå i världsklass, vilket kräver ett team i världsklass. Därför sätter vi stor vikt vid att hitta rätt personer och erbjuda en rolig arbetsplats med entreprenörsdriv.

Vår strukturerade utvecklingsprocess i kombination med att vi växer innebär stora möjligheter för dig att påverka din vardag och utvecklas i den riktning du vill. Kanske vill du bredda dig inom fler områden, nörda ner dig i analytikerrollen eller ta en ledarskapsroll?

Vi tror på att hjälpa varandra och att uppmuntra nya kreativa idéer (tidigare idéer inkluderar allt från Digital Dominance-vin till vår egenutvecklade AI-tjänst). Och givetvis att klappa kontorshundarna. Allt för att tillsammans hjälpa våra kunder att dominera digitalt – och ha väldigt kul på vägen!

ROLLEN SOM WEBBANALYTIKER
Som webbanalytiker hos oss arbetar du affärsdrivet med fokus på analys och SEO, men har samtidigt möjlighet att utvecklas inom andra delar av digital marknadsföring som intresserar dig och inom projektledning.

Du samlar du in data för våra kunders räkning och analyserar digitala beteenden, tar fram relevanta KPI:er och föreslår förbättringar. Du känner Google Analytics som din egen bakficka, har åsikter om övergången till GA4 och får kanske lite högre puls när konverteringsoptimering kommer på tal.

Du kommer både att ha ansvar för utvalda egna kunder och stötta dina kollegor. Vi arbetar nära i team som skräddarsys för varje kund, vilket både gör jobbet roligare och resultaten bättre.

Dina kunder kan vara allt från kreativa start ups och eCom-företag till några av Sveriges mest kända varumärken. Och allt där emellan. Vi arbetar primärt med abonnemang och är stolta över att våra kunder stannar länge med oss, vilket innebär att du får chansen att komma nära kunderna och arbeta långsiktigt!

Redan dag 1 kommer du upptäcka att vi har en mycket strukturerad process för att utbilda och utveckla våra medarbetare dit de vill, inklusive uppföljning månadsvis (coachning) och kvartalsvis (utvecklingssamtal). Efter att ha arbetat framgångsrikt enligt denna modell i 10 år vågar vi påstå att du kommer utvecklas i rasande fart!

VI ERBJUDER DIG…

 • Kontor på Östermalm med Humlegården som närmsta granne/konferensrum
 • Utvecklingssamtal var tredje månad
 • Dedikerad tid varje månad att fortbilda dig
 • Hybridkontor där vi arbetar mellan 3-5 dagar (valfritt) på plats
 • Gott om förmåner (inkl. generöst friskvårdsbidrag och mobilabonnemang)
 • En stark after work-kultur med inslag som 90-talsmusik, franskt vinprovning och brädspel
 • Annat skoj som kick off:er två gånger per år, regelbundna temaluncher och frukostar
 • Möjlighet att periodvis jobba utomlands på byråer som ingår i vårt Office Swapping-koncept (… när världsläget tillåter)
 • Fri hundterapi i form av gos från våra kontorshundar

KVALIFIKATIONER (LÄS: VEM VI TROR DU ÄR)
Vi ser att du har minst 2 års arbetserfarenhet, med arbetsuppgifter som inkluderar webbanalys och gärna annan digital marknadsföring som SEO.

Vi tror att nyckeln till att trivas hos oss ligger i nyfikenhet, driv och stort engagemang – du blir glad av att hjälpa kunderna och kollegorna att lyckas. Som person är du en analytisk problemlösare som har lätt att förstå orsak/verkan och gillar detektivarbete. Du, precis som oss, är affärsdriven och triggas av entreprenörskap.

Även om målet att våra kunder ska dominera sin bransch inte direkt är ödmjukt så är ödmjukhet hos oss som jobbar här superviktigt. Med rollen kommer ett stort eget ansvar, så förmåga att arbeta självständigt och hålla hög kvalité är mycket viktigt. För att trivas med jobbet, teamet och kundkontakten sätter vi stort värde på din personlighet, sociala förmåga och mognad.

Vi blir glada om du passar in på följande:

 • Högskoleexamen (t.ex. inom marknad/kommunikation, media, IT, statistik eller civilingenjörsexamen)
 • Minst 2 års relevant arbetslivserfarenhet
 • Erfarenhet av dataanalys och/eller andra analytiska arbetsuppgifter i tex Google Analytics (UA/GA4), Matomo och andra analysverktyg
 • Förmåga att presentera information på ett tydligt sätt
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska (tal och skrift)
 • Dokumenterat track record av att ha ambitioner och uppnå saker du satt som mål
 • Inte ogillar tanken på dagligt häng med ett glatt gäng som gillar memes, pranks, musik-quiz och alltid tar sig tid att hjälpa varandra

Plus i kanten om du också har:

 • Projektledningserfarenhet
 • Erfarenhet av Google Tag Manager & script
 • Erfarenhet av WordPress och webbutveckling
 • Erfarenhet av flera av våra arbets-/specialistområden
 • En kärlek till hundar, då våra omtyckta kontorshundar ofta förgyller vår tillvaro!

Start:

Enligt överenskommelse

Tjänstens omfattning:
Heltid (100 %).

PLACERINGSORT
På vårt huvudkontor vid Humlegården i Stockholm (Engelbrektsgatan 23).

ANSÖKAN OCH KONTAKT
Intervjuer sker löpande och om det säger ”klick” tillsätter vi gärna
tjänsten. Så – ansök gärna med CV och personligt brev redan idag!

Uppge gärna i din ansökan hur du har hittat till oss!

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att maila rekrytering@digitaldominance.se eller ringa vår vd Anna Mellstrand, 08-501 690 59.


Ansök nu

Följ oss på Instagram!