Ny vd på Digital Dominance – och ledningen breddas

Efter ett expansivt och fartfyllt 2019 här på Digital Dominance, med stor tillväxt på kunder, omsättning och i teamet, är vi glada över att berätta att även vår ledning växer – och att vi från september har en ny vd! 

Gruppbild på ledningen av Digital Dominance fotad i en park


Möt vår nya kvinnliga vd: Anna Mellstrand

Säg hej till vår nya vd Anna! Vi är glada att kunna berätta att Anna Mellstrand, 32 år, från september tar över rodret som vd efter bolagets grundare Rickard Asp.

“Anna är extremt uppskattad av både kunder och medarbetare och kommer vara perfekt som ny vd för att ta Digital Dominance till nästa nivå”, säger Rickard Asp, grundare och fd vd, som kommer arbeta vidare med samma energi i Digital Dominance.

Många av våra kunder har fått chansen att lära känna Anna sedan 2014 när hon klev in på DD:s dåvarande kontor i Täby. Under de senaste åren har hon som delägare och vice vd varit högst delaktig i att bygga upp vårt fantastiska team, leverera kundresultat och skapa den stora tillväxt som vi har haft.

“Efter mina fem år här på Digital Dominance är jag hedrad, glad och peppad över att ta över rodret som ny vd”, säger Anna. “Vi har haft en fantastisk utveckling de senaste åren och jag är otroligt stolt över vad vi åstadkommit hittills under resan, både på kundsidan och som bolag. Nu ser jag ödmjukt fram emot att fortsätta jobba tillsammans mot vår vision: inte störst, men bäst!”

Porträttbild av Anna Mellstrand

Snabbversionen: Vem är Anna? 

Anna är kullan som efter studenten letade sig ut ur Dalarnas skogar till London och ekonomistudier i Uppsala, innan hon hamnade i huvudstaden för att bli “en sån där stockholmare” och “jobba med data”. Med tidigare erfarenhet som marknadsansvarig på kundsidan och i drivandet av en egen kommunikationsbyrå har Anna skrapat ihop mer än 10 års erfarenhet av www, entreprenörsskap och ledarskap.

Niclas Andersson tar över som vice vd 

I rollen som vice vd välkomnar vi Niclas Andersson, 40 år, företagsutvecklaren och dyknörden som vi knep direkt när han förra året landade på svensk mark efter +10 år som marknadschef och företagsledare på varmare breddgrader.

Porträttbild av Niclas Andersson


Snabbversionen: Vem är Niclas? 

Många av er känner Niclas som energiknippet och problemlösaren som fixar dina knivigaste spårningsproblem, styr upp projekt och alltid är på glatt humör. Niclas har en med bakgrund som dataingenjör, sinne för det tekniska och är kanske den enda människan i Sverige som genuint tycker att måndag är den bästa dagen på veckan.

Niclas är äventyraren som tar sig an vardagens utmaningar på samma sätt som han hanterar mexikansk grottdykning och andra extremsporter – med entusiasm, energi och kreativitet. Hittills har vi inte sett en utmaning Niclas inte tar sig an, oavsett om det gäller kniviga mätproblem, öka försäljning, digitala strategier eller utforska andravärldskrigetvrak. Med andra ord – en perfekt person för den mångfacetterade rollen som vice vd!

Mathieu Degas – vår nya Client Director

Kaizen – ett japanskt begrepp för ständig förbättring och utveckling är en av grundvärderingarna som funnits med sedan Digital Dominance föddes. Var och en av oss i teamet jobbar utifrån att ständigt förbättras, oavsett om det gäller kundernas resultat som Digital Dominance som byrå.

Med tanke på vår tillväxt finns det ett större värde än någonsin på att formalisera detta arbete och ta det till nästa nivå. Därför är vi glada att Mathieu Degas i tillägg till sin roll som kundansvarig/projektledare kommer ta rollen som Client Director!

Snabbversionen: Vem är Mathieu? 

Mathieu är vår tekniske SEO-expert, problemlösare, UX-proffs, hemsidesoptimerare och kontorets egen Bengt Fritiofsson med ansvar för att fortbilda oss alla i franskt vin- och matkultur. Med rötterna i franska Lyon har Mathieu flerårig erfarenhet av att arbeta internationellt med digital marknadsföring, bland annat i Vietnam och Sydney. Sedan ett par år bor han i Sverige med sin familj och är orimligt entusiastisk över snö och kyla.

Med sitt engagemang och mångåriga internationell erfarenhet från några av i världens tuffaste branscher ser vi fram emot att se Mathieu i rollen som Client Director!

Rickard Asp fortsätter med samma engagemang 

Vår tidigare vd Rickard Asp är även Digital Dominances grundare och styrelseordförande. När han nu överlämnar vd-stafettpinnen hälsar han att “vi blir inte av med honom så lätt” och kommer att arbeta vidare med samma engagemang i DD och ett ännu större fokus på strategi, affärsutveckling och sälj.

Porträtt bild av Rickard Asp


Med vårt grymma team på över 20 personer, en bredare laguppställning än någonsin och massor av energi är vi mer än redo att ta oss an hösten. Vi ser fram emot att fortsätta växa tillsammans med vårt team och våra kunder under 2019!