Låt inte din byrå annonsera åt dig från deras Facebookkonto

Alltför ofta stöter vi på kunder som inte har kontroll på sitt Facebookkonto, och låtit en byrå sköta annonseringen från byråns egna konto. Självklart kan det vara lockande att byrån kan komma igång utan att de anstränger sig och sätter upp ett eget konto åt er. Tyvärr är detta vanligt, men något man ej skall acceptera hos en partner. Nedan är ett par orsaker varför:

Kontroll på rapportering

En byrå som använder sitt eget konto kan utesluta dig från att ta del av faktisk rapportering. De kan skylla på att de använder samma Facebookkonto för andra kunder, och kan därför inte dela kontot och dess data med er. Det här gör att du som kund är bunden till rapportering som kommer från byrån och har ej kontroll över detta själv.

Annonshistorik

När eller om man avslutar sitt samarbete, kan man ej fortsätta annonseringen utan avbrott. Du är då tvungen till att starta om kampanjer och bygga upp allt igen från början, och dessutom blir du av med all historik och lärdomar man kan dra av tidigare kampanjer. Ju längre samarbetet pågått, ju viktigare och mer värdefull blir historiken.

Användarbeteende & kunddata

I de flesta fall lägger man upp en pixel på sin hemsida för att samla uppgifter om användare som besöker sidan. Denna information är värdefull för att kunna göra mer riktade kampanjer eller undersöka beteende på dina besökare. En byrå som installerar sin egen pixel till sitt annonskonto har nu full kontroll över era besökares data, och är de oetiska, kan de dela den med andra kunder. Skulle samarbetet avslutas så avinstalleras pixeln och all din kunddata som byrån samlat in försvinner.

Betalningar

Kopplar man ej sina egna kontokort till annonskontot går man miste om kreditkortsbonus som kan vara värt mycket över tiden. Skulle byrån agera oetiskt är också risken att man inte får rapporterat den faktiska annonskostnaden, och byrån kan ta en större del i vinst.

Vad skall man förvänta sig?

Vi på Digital Dominance kommer alltid sköta annonseringen åt våra kunder från deras egna Facebookkonto. Vi kommer också bara att acceptera behörighet till den nivån som våra kunders annonsering kräver.

Skulle våra kunder i framtiden välja att annonsera själva, släpper vi bara kontrollen och lämnar kontot, pixlar, historiska data och kunddata intakt.